Community
OpenEnergyMonitor

Community

Getting Started


Wanted to check by sending test mail to know emoncms communicates with saved SMTP settings [Getting Started] (4)
Frequently Asked Questions [FAQ] (2)

Answers to issues commonly encountered when setting up and/or using an OpenEnergyMonitor system.

Accessing emoncms included mosquitto from internet [Getting Started] (1)
Total newbie trying to work out what I need and how to setup ( 2 ) [Getting Started] (23)
Can't connect to emonBase with ssh ( 2 ) [Getting Started] (35)
Directly connecting to Optical Pulse Counter with RPi? ( 2 3 4 ) [Getting Started] (61)
CT Sensor connection validation [Getting Started] (11)
Newbie starting with monitoring power & heatpump, need some hints please [Getting Started] (3)
What hardware for remote meter? [Getting Started] (13)
Analyzing emoncms data to plan solar/battery microgrid [Getting Started] (2)
Pairing 100A max clip-on current sensor CT with RaspIO 8 channel Analog->Dig converter [Getting Started] (4)
Is it possible to monitor power usage with just a RPi? [Getting Started] (4)
Getting started with energy monitoring using RasPi + CT sensors [Getting Started] (3)
Newb questions about external dataloggers [Getting Started] (7)
Newbie Feed / Graph Help Please [Getting Started] (10)
Newbie question: Am I getting correct temperature readings? [Getting Started] (5)
£200 to spend - where should I start [Getting Started] (12)
IotaWatt: can't make graphs after setting admin password [Getting Started] (3)
New setup hardware list help please [Getting Started] (10)
Average energy consumption [Getting Started] (15)
Doubt in this line of Emon Code "offsetV = ADC_COUNTS>>1" [Getting Started] (12)
EmonPi copy config files to new SD card? [Getting Started] (4)
New User Questions. Power going Negative [Getting Started] (12)
Emonpi not finding wifi networks [Getting Started] (1)
Grid use from Pulse Count [FAQ] (1)
Accuracy of existing CT clamps since adding PV install - do I need an Emon solution? [Getting Started] (8)
New setup EmonTx V4.3/EmonESP Firmware 3.1 posting VRMS as 523 [Getting Started] (3)
emonTXv3 using emoncms installed next to openHAB [Getting Started] (4)
Arduino IDE compilation errors [Getting Started] (2)
Help Required on Getting Homebrew EmonPi Running ( 2 ) [Getting Started] (39)