Community
OpenEnergyMonitor

Community

Error posting data to Emoncms from OpenEVSE

Tags: #<Tag:0x00007f819cb66c80>

How to fix these emoncms authentication errors with OpenEvse?

2019-07-02 12:56:05.951|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 12:56:35.994|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 12:57:06.034|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 12:57:36.075|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 12:58:06.115|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 12:58:36.154|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 12:59:06.195|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 12:59:36.236|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:00:06.277|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:00:36.316|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:01:06.356|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:01:36.397|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:02:06.437|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:02:36.477|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:03:06.515|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:03:36.557|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:04:06.596|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:04:36.636|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:05:06.674|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:05:36.714|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:06:06.753|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:06:36.792|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 13:07:06.831|ERROR|index.php|Invalid API key 'c183e288xxxxxxxxxxxxxxxx75ae5b57' | 192.168.255.10
2019-07-02 16:49:17.800|ERROR|index.php|Not Admin|admin/view
2019-07-03 11:14:21.748|ERROR|index.php|Not Authenticated|feed/list

Edit - formatted post for readability and munged API key. BT, Moderator.

You will be better to delete the actual API key.

Have you followed these instructions?

We will need some more information on the setup? Where is Emoncms hosted?

Emoncms is hosted on Ubuntu’s local network operating system.
If I delete the key, I lose access to OpenEvse because that chace authenticates with both systems.

No, delete the key from the post (Mod has done it for you) - not a good idea to publish your API key publicly.

Have you followed the instructions I linked to?

Is this a new installation or has it worked previously?

[edit]

Following on from this thread, Web interface not working after initial setup did you ever get it working?

It’s working fine, now I’m trying to connect the emoncms but it’s presenting these errors that I’ve given you.

So I’ll ask again

Yes, but it shows these errors in the log files, I don’t know if I installed the emoncms correctly because the steps I followed are not detailed.

Would you have another step I could follow to see if I can install the emoncms correctly?

Are you sure you used the write API key?

You should mask out that picture, but the API Keys there are different to the one in the error message…

I’d suggest you edit your timezone in on that page too to match your local TZ.

Okay, I’ll try to solve the problem.
Thank you for your help

1 Like

Hello guys,

In “My profile” page, there isn’t option “Beta features”.
Is it necessary to install it? i’m using version 10.1.3.

Thank you!

I suspect these feature have been merged permanently so no need to enable them by choice. @TrystanLea can you confirm?

Yes these features have been merged in emoncms v10.