Community
OpenEnergyMonitor

OpenEnergyMonitor Community

Emoncms inputs/feeds not updating more than 1 hour but remaining current

Hello,
With much patient help from @icenov, I have been able to setup LoRa data coming from an RAK7244 server which seems to be receiving and updating data (every 20 minutes) on my emonpi (two LHT65 temp/hum sensors). The inputs and show the latest data. (MQTT setup via Node-Red)
However, when I attempt to graph any of the data points, the only graphs I can get are in the 1-hour viewing slot. Other slots (6-hour, 12-hour, 1 week, etc.) are blank even though this has been running over 24 hours. The 1-hour slot is always current and correct.
The other devices (emonTX, emonTH, weewx weather station) sending to the emonpi show the correct graphs in all time slots and are running correctly.
I have something which is not configured correctly but am unable to understand what is causing this problem. If someone could help then I can send more information as needed. Below is some information on my setup. Many thanks in advance.
Bob

House power monitoring system (USA) with the following:
RPI 4 loaded with flashed OEM software on 64 GB SD (latest updates)
emonTXV3 + AC/AC power, RFM69Pi_433 (purchased July 2017)
2 x SCT023R (200A:50MA) on 220 mains (North America 2 x 110)
emonTH V2 (purchased Oct 2017)
-------
weewx weather station (VP2) on Node 0
RAK7244 LoRa server/MQTT with data from two LHT65 sensors 
All units on same LAN
**************************************************
<details><summary>Server Information</summary>

# Server Information
## Services
 - **emonhub** :- **Active** Running                  
 - **emoncms_mqtt** :- **Active** Running                  
 - **feedwriter** :- **Active** Running - sleep 300s 256 feed points pending write
 - **service-runner** :- **Active** Running                  
 - **emonPiLCD** :- **Failed** Failed                  
 - **redis-server** :- **Active** Running                  
 - **mosquitto** :- **Active** Running                  
 - **demandshaper** :- **Active** Running                  
 ## Emoncms
 - **Version** :- low-write 10.8.5
- **Git** :- 
     - **URL** :- https://github.com/emoncms/emoncms.git
     - **Branch** :- * stable
     - **Describe** :- 10.8.5
- **Components** :- Emoncms Core v10.8.5 | App v2.3.4 | EmonHub Config v2.1.1 | Dashboard v2.1.5 | Device v2.1.3 | Graph v2.1.1 | Network Setup v1.0.2 | WiFi v2.1.0 | Backup v2.3.2 | DemandShaper v2.2.2 | Postprocess v2.2.2 | Sync v2.1.1 | Usefulscripts v2.3.7 | EmonScripts v1.3.9 | RFM2Pi v1.4.1 | Avrdude-rpi v1.0.0 | Emonhub v2.3.1 | EmonPi v2.9.4
## Server
 - **OS** :- Linux 5.10.17-v7l+
- **Host** :- emonpi | emonpi | (192.168.1.173)
- **Date** :- 2021-10-02 15:38:05 EDT
- **Uptime** :- 15:38:05 up  5:23,  0 users,  load average: 0.13, 0.08, 0.02
## Memory
 - **RAM** :- Used: 2.89%
    - **Total** :- 7.69 GB
     - **Used** :- 227.75 MB
     - **Free** :- 7.47 GB
- **Swap** :- Used: 0.00%
    - **Total** :- 100 MB
     - **Used** :- 0 B
     - **Free** :- 100 MB
Write Load Period
 ## Disk
- **/** :- Used: 55.12%
    - **Total** :- 4.07 GB
     - **Used** :- 2.24 GB
     - **Free** :- 1.63 GB
     - **Write Load** :- n/a
- **/boot** :- Used: 18.90%
    - **Total** :- 252.05 MB
     - **Used** :- 47.65 MB
     - **Free** :- 204.4 MB
     - **Write Load** :- n/a
- **/var/opt/emoncms** :- Used: 2.01%
    - **Total** :- 54.13 GB
     - **Used** :- 1.09 GB
     - **Free** :- 50.29 GB
     - **Write Load** :- n/a
- **/var/log** :- Used: 5.95%
    - **Total** :- 50 MB
     - **Used** :- 2.98 MB
     - **Free** :- 47.02 MB
     - **Write Load** :- n/a
## HTTP
 - **Server** :- Apache/2.4.38 (Raspbian) HTTP/1.1 CGI/1.1 80
## MySQL
 - **Version** :- 5.5.5-10.3.29-MariaDB-0+deb10u1
- **Host** :- 127.0.0.1 (127.0.0.1)
- **Date** :- 2021-10-02 15:38:05 (UTC -04:00‌​)
- **Stats** :- Uptime: 19426  Threads: 13  Questions: 2540  Slow queries: 0  Opens: 47  Flush tables: 1  Open tables: 40  Queries per second avg: 0.130
## Redis
 - **Version** :- 
     - **Redis Server** :- 5.0.3
     - **PHP Redis** :- 5.3.4
- **Host** :- localhost:6379
- **Size** :- 426 keys (771.54K)
- **Uptime** :- 0 days
 ## MQTT Server
 - **Version** :- Mosquitto 1.5.7
- **Host** :- localhost:1883 (127.0.0.1)
## PHP
 - **Version** :- 7.3.29-1~deb10u1 (Zend Version 3.3.29)
- **Modules** :- apache2handlercalendar Core ctype curl date dom v20031129exif fileinfo filter ftp gd gettext hash iconv json v1.7.0libxml mbstring mosquitto v0.4.0mysqli mysqlnd vmysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $openssl pcre PDO pdo_mysql Phar posix readline redis v5.3.4Reflection session shmop SimpleXML sockets sodium SPL standard sysvmsg sysvsem sysvshm tokenizer wddx xml xmlreader xmlwriter xsl Zend OPcache zlib 
## Pi
 - **Model** :- Raspberry Pi  Model N/A Rev  -  ()
 - **Serial num.** :- 10000000E91C8CAC
- **CPU Temperature** :- 57.45°C
- **GPU Temperature** :- 56.9°C
- **emonpiRelease** :- emonSD-21Jul21
- **File-system** :- read-write
</details>
<details><summary>Client Information</summary>

I compared to my RPI4 Local Station Version low-write 10.5.6. I thought I had a error free system besides the emonPiLCD Failed. Looks like the feedwriter feed points pending write is normal.

Also noticed my Disk Write Load has 162.79 B/s (3 mins), whereas yours is n/a.

Hope it helps.

Following is snippets of my setup information:

  • Uptime :- Uptime: 05:29:42 up 53 days

Services

  • feedwriter :- Active Running - sleep 300s 953 feed points pending write
    Disk
  • /var/opt/emoncms :- Used: 0.81%
    • Total :- 24.91 GB
    • Used :- 206.99 GB
    • Free :- 23.44 GB
    • Write Load :- 162.79 B/s (3 mins)

Thanks. I’m showing write loads everywhere (4 hours +) now except:

var/log

Used: 2.16%

Total 50 MB
Used 1.08 MB
Free 48.92 MB
Write Load n/a

Not sure why this is showing n/a. Any suggestions on how to debug?