Problem downloading

When I try to download from my local machine I get the following error, I can download OK from Emoncms.org.

I can confirm that this is a bug, we will look into it, thanks.

This fix has been merged into Master branch.

@jonharnew If you are happy to switch branches and pull in the latest changes from maser branch could you confirm issue has been fixed for you:

Please ensure you run a full EmonCMS update from the admin page before running these commands

cd /var/www/emoncms
git pull
git checkout master
git pull origin master

could you explain how I do that please

Hi John, have you enabled SSH?

If so just log in and execute those commands one at a time. If not I can talk you through it.

Cheers

Hi Brian
Thanks if you could talk me through it I would be grateful. The Screen is saying SSH enable? press y & hold

That will enable the connection.

There is some info here and a pointer to a tutorial. Service Credentials - Guide | OpenEnergyMonitor

You will see folk talk about PuTTY but you don’t actually need to install it.

Quick way (assuming you are on Windows);

  1. Win+X (windows key and X at same time)
  2. select either command Prompt or Windows Powershell (admin not needed)
  3. Type ssh [email protected]<IP ADDRESS> (the IP Address is the address in the EmonPi window)
  4. Password is emonpi2016

You should see this (PowerShell - horrible colour)

Then type the commands Glyn listed above.

Thank you for that I will study it carefully before I try it.

Hi Brian I had to log in as admin to get this far I enabled ssh on the pi but then got this error

That should be:

cd /var/www/emoncms

1 Like

Yes if you look I tried both

Is this what you are referring to?:

image

All three lines are missing a w.

sorry just checked Glyn put ww above not www I should have realised am at
now

next

It seems to be working but interface has changed I can download but cannot find my apps or graphs

I’ve edited Glyn’s post.

thanks my apps and dashboard seem to have gone

There is an assumption here that your system was already up to date. Perhaps it wasn’t.

First thing, in PowerShell (assuming you are still in the /var/www/emoncms/ folder:

git checkout stable

That gets you back to where you were before.

this is what I get

1

And does it now work how it did before (may take a couple of minutes to catch up).

you can force the catch up by restarting the web server

sudo systemctl restart apache2.service